Veelgestelde vragen

Er zijn een hoop vragen die vaak gesteld worden en hier kan je vaak direct een antwoord vinden. Is je vraag nog steeds niet beantwoordt? Dan kan je ons natuurlijk bellen of mailen. Dat kan op onze contactpagina.
Gezinnen met een Laag Inkomen
Deze gezinnen leven op of onder de armoedegrens en hebben moeite met het dekken van dagelijkse levensbehoeften. Kerst kan voor hen een tijd van verhoogde stress zijn vanwege de extra financiële druk die de feestdagen met zich meebrengen. Een verzorgde kerstmaaltijd en geschenken voor hun kinderen kan een significante verlichting betekenen.
significante verlichting betekenen. Ouderen en Alleenstaanden
Deze groep bestaat uit ouderen die zelfstandig of in tehuizen wonen en alleenstaanden die door uiteenlopende omstandigheden geïsoleerd zijn geraakt. Eenzaamheid kan tijdens de feestdagen extra zwaar wegen, en onze activiteiten richten zich op het brengen van gezelschap, een luisterend oor en een gevoel van inclusie.
Mensen met een Beperking
Individuen die leven met fysieke, mentale of emotionele beperkingen krijgen bijzondere aandacht binnen ons project. Vaak kampen zij met extra uitdagingen en barrières in hun sociale leven, wat tijdens de kerstperiode kan leiden tot een verhoogd gevoel van isolatie.
Nieuwkomers en Vluchtelingen
Deze groep bestaat uit mensen die nieuw zijn in Nederland en die mogelijk worstelen met het opbouwen van een nieuw leven, taalbarrières en culturele integratie. Door hen te verwelkomen in onze gemeenschapsactiviteiten, bieden we een kans op verbinding en het ervaren van Nederlandse kersttradities.
Kinderen in Moeilijke Omstandigheden
Kinderen die opgroeien in gezinnen die kampen met bovenstaande uitdagingen verdienen speciale aandacht tijdens de kerst. Het verzorgen van cadeaus en een feestelijke ervaring kan voor hen een lichtpunt zijn en hen het gevoel geven dat zij erbij horen.

Bij het bereiken van deze doelgroepen zullen we nauw samenwerken met lokale instanties, zoals maatschappelijke werkers, scholen, religieuze organisaties en non-profitorganisaties die in direct contact staan met deze gemeenschapsleden. Zo kunnen we de hulpbehoevendheid goed in kaart brengen en onze hulp effectief richten op degenen die het het hardst nodig hebben.

Elke actie, elke maaltijd en elk geschenk is meer dan alleen een donatie; het is een boodschap van solidariteit en gemeenschapsgeest. Met "Samen Vooruit" streven we ernaar om tastbare steun te combineren met het bouwen van een veerkrachtige en inclusieve gemeenschap, waar iedereen de magie van kerst kan ervaren.
Wat kost het?
Dat ligt aan het evenement, de kosten zijn vaak laag en toegankelijk voor iedereen.